Vedlikeholdsråd

Badet er det mest utsatte rommet i huset, i hvert fall for innredningen. 

Derfor behøver baderomsmøblene litt ekstra stell og omtanke for å kunne være til glede og nytte i mange år. 

PORSELEN OG TRE

Baderomsmøbler fra Aspen består i hovedsak av to materialer; porselen og tre. Porselen er et naturmateriale av leire, feltspat og kvarts, som er blandet og støpt i former. De endelige konturene gjøres alltid for hånd. Derfor blir ikke overflaten helt slett og kantene blir ikke spikerrette. Det gir servanten en følelse av levende håndverk. Våre tremøbler er klarlakkerte for at treets naturlige farge skal komme fram. Tre modner etterhvert og får sin endelige farge etter omtrent et år. Naturlige fargeendringer kan alltid forekomme. Det er det som gir møbelet karakter.

HVORDAN VEDLIKEHOLDE PORSELENS- OG TREOVERFLATER

Porselensservanter rengjør du alltid med en lett fuktet klut og et mildt rengjøringsmiddel. Svarte streker kan oppstå når porselenet kommer i kontakt med metall. Du kan fjerne strekene med et keramisk viskelær. Dører og skrog rengjør du, akkurat som porselen, men en lett fuktet klut og et mildt rengjøringsmiddel. Vann og vannsprut bør tørkes bort umiddelbart med en tørr klut.

HVORDAN VEDLIKEHOLD GLASS – OG METALLFLATER

Til speil og glassflater bruker du rengjøringsmiddel for glass og en klut. Til aluminiumsoverflater bruker du en lett fuktet klut og et mildt oppvaskmiddel (1/8). Overflater i krom rengjøres med en lett fuktet klut.

TI ÅRS GARANTI

Omtrent 90 % av produksjonen vår skjer i Norden. Det gjør det lettere for oss å leve opp til våre høye miljø- og kvalitetskrav. Dessuten sammenstilles og pakkes alle møbler i fabrikken vår i Jönköping, hvor vi også gjør en nøye kvalitetskontroll. Deler av sortimentet vårt er Svanemerket og vi jobber hele tiden for å forbedre miljøet både i og utenfor badet. Vi har 10 års garanti mot produksjonsfeil på alle møblene våre.

PORSELENSSERVANT

Alle våre servanter er designet for å passe nettopp våre møbler, våre idéer og våre høye kvalitetskrav. Vi benytter nøye utvalgte materialer. Les mer om våre porselensservanter og om noen andre saker som vi er spesielt stolte over og som gjør Aspen til det vi er.

TRE SKAL VÆRE TRE

Til alle tremøblene våre benytter vi ordentlig tre. Som møbelsnekkere vet vi hvordan tre skal behandles og hvordan det oppfører seg i et fuktig miljø. Ettersom det er et levende materiale kommer nyansene til å forandres noe for til slutt å finne sin endelige farge. Siden vi benytter samme materiale i dører, skuffefronter og skapskrog vil dette skje på en enhetlig måte.