MATERIALER – NØYE UTVALGT FOR BADEROMMET

Alle baderomsmøblene er produsert av bærekraftige og nøye utvalgte kvalitetsmaterialer. De lages på fabrikken i Jönköping, der de smålandske skogene begynner.

 Til tremøblene bruker vi ekte tre. Som møbelsnekkere vet vi hvordan treet skal behandles og hvordan det oppfører seg i fuktige omgivelser. Vi produserer baderomsmøbler som tåler å brukes hver dag, i mange år fremover. Alle servanter er av svært slitesterke materialer, designet for å passe til nettopp våre møbler, våre ideer og våre høye krav til kvalitet. Fordi baderommets flater utsettes for daglig slitasje, fukt og regelmessig rengjøring, anbefaler vi at du håndterer dem varsomt for at de skal holde seg fine lenge. Se våre vedlikeholdsråd.

Skivmaterialer

Valgfri NCS-farge

En del modeller kan bestilles i valgfri NCS-farge som tilvalg. Mer personlig enn dette kan et møbel knapt bli. Skapskrog og skuffefronter produseres av fuktbestandige MDF-plater som lakkeres grundig i valgfri NCS-farge i flere lag. Dette gir en helt tett overflate uten skjøter, noe som betyr at møbelet vil tåle det krevende baderomsmiljøet på aller beste måte. Fordi skapskrog og skuffefronter produseres på samme måte, får hele møbelet et enhetlig utseende. 

Eik

Møblene er finérte med ekte eik på både skapskrog og skuffefronter. Eik er et levende materiale, noe som betyr at treet får sin endelige farge etter en viss tid. Utenpå finéren påføres det to lag med klarlakk for en tett og fuktbestandig overflate uten skjøter. Under produksjonen mønstertilpasser vi tredetaljene, slik at alle deler får et enhetlig utseende.

Eik er et levende materiale, noe som betyr at treet får sin endelige farge etter en viss tid. Alle deler av Aspens møbler er produsert i ekte eik for at treets modningsprosess skal se lik ut på både skapskrogene og skuffefrontene.

Svart eik

Møblene i svart eik er finérte med ekte eik på både skapskrog og skuffefronter. Finéren beises og påføres deretter to lag klarlakk, som gir en tett og fuktbestandig overflate uten skjøter. Eikestrukturen ses tydelig gjennom lakken. Dermed får man det sobre inntrykket av et svart møbel og den naturlige følelsen av et eikemøbel. Skapskrog og skuffefronter produseres på samme måte, noe som gjør at hele møbelet får et enhetlig utseende.

Antrasitt

Skapskrog og skuffefronter produseres av fuktbestandige MDF-plater som lakkeres med UV-lakk i vår utvalgte farge antrasitt. Dette gir en helt tett overflate uten skjøter, noe som betyr at møbelen vil tåle det krevende baderomsmiljøet på aller beste måte. Skapskrog og skuffefronter produseres på samme måte, noe som gjør at hele møbelet får et enhetlig utseende. Fargekode NCS S 7604-B03G. Glans 20.

Hvit

Skapskrog og skuffefronter produseres av fuktbestandige MDF-plater som lakkeres med hvit UV-lakk i flere lag. Dette gir en helt tett overflate uten skjøter, noe som betyr at møbelen vil tåle det krevende baderomsmiljøet på aller beste måte. Fordi skapskrog og skuffefronter produseres på samme måte, får hele møbelet et enhetlig utseende. Fargekode NCS S 0500-N. Glans 20.

hvit høyglans

Hvite høyblanke møbler fra Aspen er alltid lakkerte, noe som betyr at det er påført flere lag med lakk på de fuktbestandige MDF-platene. Denne prosessen gir en helt tett overflate uten skjøter. Skapskrogene og skuffefrontene lakkeres på samme måte, noe som gjør at hele møbelet tåler det fuktige baderomsmiljøet på aller beste måte. Fargekode NCS S 0500-N. Glans 80.

SERVANTMATERIALER

EMALJERT STÅL

Emaljert stål forener stålets stabilitet og konstruksjonskvalitet med hardheten og den kjemiske bestandigheten til glasset og gir det en homogen form. Det gjøres ved at en glasur, et ekstremt tynt emaljebelegg, påføres og brennes inn i stålskroget. Glasuren og stålet danner en uoppløselig forbindelse.

Glasert stål er lett og svært slitesterkt. Slagfastheten til det sammensatte materialet viser at det er hardere enn granitt og smaragd. Den tettede, porefrie overflaten er svært hygienisk, lakkavvisende, fargeekte og varig beskyttet mot korrosjon, og er svært bestandig overfor riper og slitasje. Emaljen tåler f.eks. husholdningskjemikalier og neglelakk uten å misfarges. Glasurens fargeglans er til og med immun mot klimapåvirkninger og sterkt UV-lys. Det glaserte stålet bevarer finishen og de hygieniske egenskapene gjennom hele levetiden til produktet.

Porselen

Porselen er det hardeste, mest slitesterke materialet en servant kan bestå av. Det tåler å brukes i generasjoner uten å ripes opp. Porselensservanter har en glasert overflate som er lett å holde ren. Overflaten tåler de fleste kjemikalier med unntak av sterke syrer (f.eks. saltsyre og svovelsyre) og sterke baser (f.eks. kaustisk soda).

Porselen er et naturmaterialer, og produksjonen er et håndverk. Hver servant får sin egen individuelle form i ovnen, og den glaserte overflaten er like livlig som vakker. Lengdemålet påvirkes og kan ha en toleranse på +/- 1 % av servantens totale lengde. Hver servant gjennomgår en kvalitetskontroll der det sjekkes om de angitte toleransene overholdes. Rengjør porselensservanter regelmessig med vanlig rengjøringsmiddel. 

Evermite

Evermite består hovedsakelig av knuste mineraler med bindemiddel og har en jevn, porefri og slitesterk overflate i blank støpekompositt. Det er en naturlig, miljøvennlig materiale som er ekstremt motstandsdyktig mot riper og kjemikaliebestandig. Evermite holder på varme på en komfortabel måte.

Overflaten på produktet er belagt med gelcoat, dvs. herdet harpiks, som inneholder pigment og kvartspartikler. Dette sjiktet gir den endelige glansen og jevnheten. Resultatet er at du kan være sikker på at servanten vil se ut som ny i mange år fremover. Hvis det skulle oppstå mindre skader i servanten, kan du bestille et reparasjonssett for dette. Alle Evermite-produkter er dekket av en 10 års garanti mot fabrikasjonsfeil.

Benkeplater

Mørk granitt

Granitt er en av de vanligste bergartene og består av ulike mineraler, slik som feltspat, kvarts og noe glimmer. Den ene granittskiven er ikke den andre lik, og de kan variere i farge alt etter mineralenes sammensetning. En benkeplate i granitt gir et eksklusivt preg og er svært bestandig overfor varme, kulde, slag og andre påkjenninger. 

Silestone

Silestone består av 94 % naturlig kvarts, som er et av de hardeste mineralene i verden, noe som gjør skiven utrolig hard og bestandig. Det er en ikke-porøs overflate og den eneste skiven med antibakteriell beskyttelse, som egner seg perfekt for blant annet baderom. Skiven er bestandig overfor flekker fra kaffe, vin, olje, syrer og andre hverdagsprodukter, samt riper, slag og støt.

kompaktlaminat

Kompakt høytrykkslaminat er et vannavvisende materiale med en utrolig bestandighet – ikke bare mot vann, men også skitt, vanlige husholdningskjemikalier og riper. Den høye tettheten gjør materialet ekstremt slitesterkt. Kompaktlaminatet består av et trefiberbasert celluloseprodukt, som hovedsakelig består av papir, noe som også gir en minimal miljøpåvirkning. Ved gjenvinning kan kompaktlaminatet brukes til å produsere fornybar energi, der restproduktene ved forbrenning stort sett er vann og karbondioksid.